Een school voor iedereen

Weet je dat meer dan de helft van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs in Enschede op het Bonhoeffer College zit? Veel van hen blijven later in de stad wonen en werken.

Op het Bonhoeffer College werken we er samen aan om jou een geweldige schooltijd te bezorgen waarin je groeit. Zodat je weet wat je wilt, weet waar je goed in bent en weet welk verschil jij kunt maken. Dat maakt onze scholen bijzonder.

We vatten dit samen met ons motto 'Bonhoeffer College verrijkt je toekomst.' Verrijk anderen door je talenten te geven. Ontwikkel, groei en verrijk jezelf als mens. Verrijk je omgeving en jezelf door samen te genieten van het resultaat. Al onze locaties werken hier op hun eigen manier aan. Er is dus wat te kiezen in Enschede.

Bekijk hier onze virtuele rondleidingen

Dit zijn wij!

Benieuwd naar onze school? Check dan het filmpje hiernaast!

Ons onderwijs

Het Bonhoeffer (spreek uit als Bonheuffer) College is een school voor iedereen, dus ook voor jou! We bieden een breed en gevarieerd onderwijsaanbod. Je kunt naar het praktijkonderwijs, vmbo basis en kader, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Iedereen welkom

Wij zijn een interconfessionele school, (inter = tussen; confessie = geloofsovertuiging). Dit houdt in dat we aandacht besteden aan verschillende wereldgodsdiensten, maar dat we geen bepaalde geloofsovertuiging uitdragen. Onze school staat open voor alle kinderen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, hoe je er uit ziet, wat je gelooft of welke levensovertuiging je hebt. Op het Bonhoeffer College respecteren wij elkaar en hebben wij aandacht voor de verschillen en overeenkomsten tussen leerlingen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt.

Waar komt onze naam vandaan?

Dietrich Bonhoeffer leefde van 4 februari 1906 tot 9 april 1945. Hij was een Duitse theoloog (= godsdienstgeleerde), die in de Tweede Wereldoorlog door de Nazi's is vermoord omdat hij opkwam voor de joden. Hij vond het erg dat mensen vervolgd werden vanwege hun afkomst. Dietrich Bonhoeffer vond het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt en dat er aandacht, respect en zorg is voor elkaar. Daarom hebben we onze school de naam Bonhoeffer College gegeven.

Hoezo een grote school?

Best spannend, een nieuwe school! Een grote school ook. Misschien wel drie keer zo groot als je ‘oude’ school. Je weet in het begin ook nog niet precies de weg. Het Bonhoeffer College heeft veel leerlingen, verspreid over vijf verschillende locaties in de stad. Ook hebben we een Expertisecentrum. Niet alle leerlingen zitten dus bij elkaar. Het valt daardoor met de grootte erg mee. Na een paar weken ken je het hele gebouw van binnen en van buiten en voel je je helemaal thuis. Je zult zien dat alles snel went.

Kom alvast kijken!

We kunnen je natuurlijk van alles vertellen over onze school, maar het beste is toch als je zelf komt kijken. Je krijgt dan echt een goede indruk van het gebouw en de sfeer. Voor jou en je klasgenoten worden speciale bezoekdagen georganiseerd. Je komt dan een ochtend of een middag samen met je klas op één van onze locaties. Jouw juf of meester van groep 8 maakt hiervoor een afspraak. Helemaal leuk zijn de open dagen. Daar zijn ook je ouders van harte welkom.

Meer informatie

Meer weten over het Bonhoeffer College? Kom dan naar onze open dagen!