Op de Bruggertstraat...

…haal je het beste uit jezelf, en wij helpen je daarbij;
…weet je waar je aan toe bent;
…kijk je over de grenzen van de school.

Op onze school is leren van jezelf. Jij bent eigenaar van jouw eigen leerproces. Je mag jezelf zijn en blijven. En wij ondersteunen jou daarin.

De locatie Bruggertstraat is een school met bijna 1300 leerlingen waar je terecht kunt voor havo, atheneum en gymnasium (vwo).

Kijk hier onze online informatieavond terug

Maak kennis met de Bruggertstraat!

Hoe is het nu écht op onze school? Onze leerlingen en leraren vertellen je er graag over in deze video!

Leren is van jezelf

Op de Bruggertstraat krijg je de kans om voor een deel invulling te geven aan jouw eigen lesrooster. In de onderbouw kun je elk schooljaar opnieuw kiezen uit het Technasium, de Business School of het reguliere onderwijs (met extra aandacht voor studievaardigheden). Jouw eigen keuze die je zelf mag uitwerken! Hoe leuk is dat!


Bekijk hier onze open dag video (2021) en leer meer over de keuzes die jij allemaal kan maken bij ons op de Bruggertstraat!

Reguliere stroom

Als je kiest voor de reguliere stroom dan besteden we extra aandacht aan de ontwikkeling van jouw studievaardigheden, aan het leren leren. Voor sommige leerlingen is het goed om hiervoor te kiezen, om zo de kansen op een havo- of vwo-diploma te vergroten.

Technasium

Ben jij nieuwsgierig? Wil je graag onderzoeken en iets ontwerpen? Dan is het Technasium iets voor jou. Leerlingen die voor het Technasium zijn toegelaten volgen het belangrijke vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen). Bij O&O werk je in een groep samen aan projectopdrachten. Deze opdrachten krijg je van bedrijven. Je gaat op excursie naar het bedrijf om te horen wat precies de bedoeling is. Dan ga je aan de slag. Als de opdracht klaar is, geef je met jouw groep een presentatie, die door de opdrachtgever mede beoordeeld wordt. Het vak O&O wordt in het eindexamenjaar met een meesterproef afgesloten.


Lees meer over Technasium.

Business School

Bij de Business School aan de Bruggertstraat maak je kennis met het ondernemen en de ondernemers. Je komt in contact met bedrijven en leert van alles over het opzetten van een eigen bedrijf. In groepsverband werk je aan projecten vanuit het bedrijfsleven. Vanaf de brugklas kun je meedoen aan het programma van de Business School. In de bovenbouw kun je je hierin nog verder specialiseren en naast je diploma een Business School-certificaat halen.


Lees meer over Business School.

Gymnasium

Kies je voor gymnasium, dan kun je vanaf de brugklas bij ons terecht. Kennis van het Latijn en Grieks helpt je bij het leren en begrijpen van andere talen. Bovendien worden er in allerlei vervolgstudies (geneeskunde, rechten, biologie, enz.) veel Latijnse en Griekse woorden gebruikt. Je maakt kennis met de cultuur, geschiedenis en mythologie van de Grieken en Romeinen. We gaan op excursie naar Xanten (bij Nijmegen) en op reis naar Griekenland of Rome. Naast Grieks en Latijn word je ook bij andere vakken uitgedaagd. Ons motto is hierbij: 'niet meer, maar anders'. Zo hebben wij speciale gymnasiumdagen waarin een thema centraal staat, bijvoorbeeld 'Olympische Spelen'.

Wil je gymnasium combineren met Technasium of Business School? Dat kan! Het lesprogramma biedt hier ruimte voor. Bovendien sluiten beide combinaties mooi op elkaar aan.

Ontdek jouw creatieve talent!

Natuurlijk krijg je bij ons alle vakken die in een brugklas thuishoren, zoals Nederlands, Engels, wiskunde en geschiedenis. Nuttig en uitdagend! Maar daar blijft het niet bij. We leren je ook creatieve dingen. Tekenen bijvoorbeeld, vinden we zo belangrijk dat je er bij ons zelfs examen in kunt doen. Ontdek ook jouw creatieve talent!

Extra aandacht voor sport

Je zou kunnen denken dat de Bruggertstraat een sportschool is. Zó belangrijk vinden wij gymnastiek. Na schooltijd kun je extra sportlessen volgen. Veel leerlingen doen mee aan deze lessen en misschien is dat ook wel iets voor jou! Je leert daar echt veel van. Zo heeft onze school al jaren één van de allerbeste schoolvolleybalteams van Nederland en doen we vaak mee aan het wereldkampioenschap, zoals vorig schooljaar in Kroatië.

Pre University Masterclasses

Onze school werkt veel samen met Universiteit Twente. Voor onze getalenteerde vwo- en gymnasiumleerlingen hebben wij iets bijzonders. Jaarlijks kan een aantal leerlingen naast het gewone lesprogramma meedoen aan speciaal voor hen georganiseerde Pre University Masterclasses op de UT. Je maakt dan kennis met de wereld van de wetenschap.

In de brugklas

In de brugklas biedt de Bruggertstraat een havo-klas, havo/vwo-klassen, atheneumklassen en gymnasiumklassen. We beginnen het nieuwe schooljaar met introductiedagen speciaal voor brugklassers. Je gaat dan samen met je klas en je mentor allerlei leuke dingen doen. Zo leer je elkaar goed kennen en krijg je een goede sfeer. Je krijgt van tevoren een brief thuisgestuurd over het introductieprogramma.

Extra ondersteuning

Gelukkig gaat het met de meeste leerlingen goed op school. Maar wat als je – om welke reden dan ook – meer ondersteuning nodig hebt? Op het Bonhoeffer College besteden we ruim aandacht aan ondersteuning en begeleiding. Zodat jij de aandacht krijgt die je nodig hebt. In de begeleiding speelt jouw mentor een belangrijke rol. Voor meer specifieke ondersteuning kun je terecht bij diverse deskundigen, zoals bijvoorbeeld een dyslexie-coördinator, een orthopedagoog of de specialisten van het Expertisecentrum. Meer informatie vind je in onze schoolgids.

Meer informatie

Voor meer informatie download de schoolgids of kom naar de open dagen!