Geessinkweg

De Geessinkweg is een kleine, overzichtelijke locatie waarin we aandacht voor elkaar hebben. Bij ons ontdek je, ontwerp je en onderneem je. Jouw unieke eigenschappen kun je laten zien door te DOEN. Je leert via theorie en de praktijk. Samen met je docenten en medeleerlingen ga je hiermee aan de slag. Binnen school en ook daar buiten.

Zodat je elke dag opnieuw groeit.

Bij ons sta je als leerling midden in de maatschappij. Je ziet het resultaat van wat je doet en je durft te leren van je fouten. Bij ons laat jij je ondernemingszin zien. Daarbij vertrouwen we op elkaar, maar leren we je ook te vertrouwen op jezelf. Bij ons zal je groeien!

Op de Geessinkweg kun je terecht voor mavo, mavo gt en havo.

Kijk hier onze webinar terug

Maak kennis met de Geessinkweg!

Hoe is het nu écht op onze school? Onze leerlingen en leraren vertellen je er graag over in deze video!

Ontdekker, Ontwerper, Ondernemer

Bij ons word je een ontdekker, ontwerper en ondernemer. Ontwerpen en ontwerpen doe je bijvoorbeeld bij het vak Technologie en Toepassing in ons Bèta Challenge programma. Samen met je klasgenoten ga je aan de slag met het ontwerpen van een product. De beweeg-app voor Gezondheidscentrum Zuid is hier een goed voorbeeld van. Om ouderen beter te laten bewegen hebben onze leerlingen een beweeg-app bedacht. Deze app wordt ook echt door ouderen van Gezondheidscentrum Zuid gebruikt.

Bij ons kun je ook zelf ondernemen en activiteiten te organiseren. Zo hebben de leerlingen van onze Leerlingenraad in overleg met de schoolleiding het aanbod van de kantine mede samengesteld. Lijkt het je het leuk om een schoolfeest of andere activiteiten te organiseren? Dat kan in één van onze activiteitencommissies. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse kerstbal. Een ander mooi voorbeeld is de 'TimeOut tegel' tegen pesten die de op initiatief van onze leerlingenraad op ons schoolplein is geplaatst.

Kleine school met aandacht voor jou

Locatie Geessinkweg is met ruim 350 leerlingen een relatief kleine school. Er is er veel aandacht voor jou. Op onze school krijg je een mentor die altijd klaar staat voor jou en jouw klas. In de mentorles bespreken jullie samen hoe het gaat op school, of je het naar je zin hebt, hoe het gaat met je cijfers, waar je goed in bent en waar je hulp bij nodig hebt. Met deze persoonlijke aandacht kun jij het beste uit jezelf halen!


Een beter beeld krijgen van onze brugklas? Bekijk hier onze mini-documentaire. Veel kijkplezier!

Nieuw: Vakhavo

Heb jij een havoadvies? Ben je een echte doener en wil je niet alleen uit boeken leren? Dan is onze Vakhavo iets voor jou! Op de Vakhavo zitten havoleerlingen die, naast theorielessen op havoniveau, ook praktijklessen volgen. Ideaal als je graag havo wilt doen met meer praktijk.

Op onze Vakhavo krijgt je het vak Havo-P. Je leert er samenwerken in projecten, volgt gastlessen van bedrijven en instellingen en gaat op bedrijfsbezoek. In de bovenbouw ga je ook stage lopen. In de onderbouw volg je het vak Havo-P 1 dagdeel per week (3-4 uur). Havo-P zit in het rooster, dus dit zijn geen extra uren. Je krijgt evenveel les als op een ‘gewone’ havo.

De lessen in Havo-P zijn lekker afwisselend, waardoor jij op verschillende manieren leert. Zo kom je erachter wat het beste bij jou past. Dat motiveert je én daagt je uit om nieuwe dingen te proberen. Je oefent met beroepsvaardigheden, zodat je straks goed voorbereid bent op het hbo. Je verlaat onze school met een volwaardig havodiploma.

Béta Challenge Programma

Op onze mavo volg je in de onderbouw het Bèta Challenge Programma. Wij zijn de enige Bonhoeffer locatie waar dit kan. De lessen van Bèta Challenge heten Technologie & Toepassing (T&T). Hierin werk je aan verschillende technische projecten, zoals bijvoorbeeld het ontwerpen van een appartementencomplex. Ook ga je op bezoek bij technische bedrijven en komen er bedrijven bij ons op school. Bèta Challenge bereidt je goed voor op de opleidingen van het ROC. In de bovenbouw gaat het vak over in Dienstverlening en Product. Dit wordt jouw extra (praktijk-)examenvak. Op de Geessinkweg bereiden wij jou dus optimaal voor op het MBO.


Lees meer over Bèta Challenge programma

Toptraject

Wil jij je oriënteren op je toekomst? Is het je droom om straks na het mbo naar het hbo te gaan? Ben je bereid om daarvoor wat extra's te doen? Dan zit je bij ons goed! Wij bieden namelijk in de bovenbouw het Toptraject aan. In het Toptraject helpen wij je met het ontwikkelen van de juiste studievaardigheden zodat jij sterk kunt starten op het hbo.


Lees meer over Toptraject

Sportstroom

Ben je sportief en wil je ook op school met sport bezig zijn? Dan is onze sportstroom echt iets voor jou! In de sportstroom kun je in klas 1 en 2 ‘2 uur extra sporten in de week’! In die 2 uur maak jij kennis met allerlei nieuwe sporten. ‘Sportstromers’ volgen sportieve activiteiten die in de reguliere lessen Lichamelijke Opvoeding niet voorkomen. Daarnaast gaan de leerlingen van de sportstroom een keer op kamp.


Lees meer over Sportstroom

Gym als examenvak

In onze 3e klas kun je in een aantal profielen in de vrije ruimte gymnastiek als examenvak kiezen. Dit vak heet LO2. Je volgt deze lessen naast de reguliere gymlessen. Tijdens de LO2-lessen leer je niet alleen over sport, maar ook over leidinggeven, voor een groep staan en organiseren. Wil je later (gym)docent of fysiotherapeut worden? Of werken bij politie, defensie of brandweer? Dan is LO2 echt iets voor jou.


Lees meer over LO2

Geessinkweg bruist!

Als je binnenloopt bij de Geessinkweg, merk je het meteen… Er gebeurt van alles. Vind je het leuk om zelf te ondernemen en activiteiten te organiseren? Dat kan! Samen met onze leerlingen organiseren wij veel activiteiten op cultureel en sportgebied, zoals dans-, muziek- en toneelvoorstellingen, sportactiviteiten en schoolfeesten. In onze Leerlingenraad denken leerlingen mee over onze school. Zo hebben de leerlingen van onze Leerlingenraad in overleg met de schoolleiding het aanbod van de kantine mede samengesteld. Ook houdt onze Leerlingenraad zich veel bezig met het verduurzamen van de school. Zo denken ze na over gescheiden afval verzamelen en heeft een aantal leden van de Raad een eco-school in Almere bezocht.

Extra ondersteuning

Gelukkig gaat het met de meeste kinderen goed op school. Maar wat als je – om welke reden dan ook – meer hulp nodig hebt? Op het Bonhoeffer College besteden we ruim aandacht aan ondersteuning en begeleiding, zodat jij de aandacht krijgt die je nodig hebt. In de begeleiding speelt jouw mentor een belangrijke rol. Voor meer specifieke ondersteuning kun je terecht bij het ondersteuningsteam op onze school, de TOM-klas (Traject Op Maat), maar ook zijn er diverse specialisten, zoals bijvoorbeeld een dyslexie-coördinator, een orthopedagoog of de specialisten van het Expertisecentrum. Meer informatie vind je in onze schoolgids.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bc-enschede.nl of download onze schoolgids.