Op Vlierstraat PrO...

Pak je kansen

Volg jij jouw eigen route

Kies je wat jij wilt leren

Haal jij het beste uit jezelf en blijf je groeien

Iedereen moet zijn kansen kunnen pakken. Ook jij! Daar werken we op Vlierstraat PrO elke dag aan. Samen met ons leer je de wereld om je heen kennen. En ontdek je jouw eigen unieke route en alle mogelijkheden die daarbij horen. Dat vraagt om lef. We dagen je uit om uit jouw comfortzone te komen. Jouw grenzen te verleggen. Gebruik maken van je eigen kracht en talent. Door kritisch te zijn, leer je jouw mening te vormen. Jij bepaalt wat jij belangrijk vindt. Dat vraagt om een leeromgeving vol uitdaging. Ruimte om eigen keuzes te maken. Zo kun jij lekker leren. Want leren is écht leuker als je jouw grenzen verlegt, eigen keuzes maakt en zelf ervaart wat je eraan hebt.

Op Vlierstraat PrO kun je terecht voor praktijkonderwijs en met een praktijkonderwijs/vmbo-basis advies.

Bekijk hier onze webinar

Maak kennis met Vlierstraat PrO!

Hoe is het nu écht op onze school? Onze leerlingen en leraren vertellen je er graag over in deze video!

Pak je kansen!

Hoe spannend is het om te ontdekken waar je goed in bent? En wat je belangrijk vindt? Zo kom je erachter dat je veel meer durft en kunt. Pak je kansen! Bij ons op school en in de rest van je leven. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Wees gerust, we zijn er voor je. Samen zorgen we ervoor dat jij jouw eigen plek vindt.

Jouw eigen route

Jij bent uniek. Daarom volg je bij ons jouw eigen route, die aansluit bij wat je kunt én natuurlijk graag wilt. Je werkt op Vlierstraat PrO met een Individueel Ontwikkelingsplan (IOP). Wat wil je leren en wat moet je nog ontwikkelen? In het plan stellen we samen met jou en jouw ouders/verzorgers de doelen vast. Ook krijg je een lesrooster op maat.

Jij kiest!

Vind jij het leuk om te koken? Houd je ervan iets te repareren? Of ben je graag buiten bezig? Misschien heb je nog geen idee wat je leuk vindt. In klas 1 en 2 ga je ontdekken welke praktijkrichting het best bij jou past. Je maakt kennis met onze 4 sectoren “Techniek”, “Economie”, “Zorg, Welzijn en Horeca” en “Groen”. Je krijgt praktijkles en werkt aan opdrachten van echte bedrijven. Zo leer je jezelf steeds beter kennen. Ook krijg je theorieles, zoals lezen, rekenen, mens en maatschappij en ICT vaardigheden. Na twee jaar mag je kiezen in welke sector jij je verder wilt ontwikkelen.


Leven lang leren

Wij dagen jou uit om het beste uit jezelf te halen en te blijven groeien. Niet alleen als je bij ons op school zit, maar ook daarna. Daarom werken we op Vlierstraat PrO met een portfolio waarvan jij zelf eigenaar bent. In jouw portfolio laat je zien waarin je bent gegroeid en beschrijf je hoe je jouw talenten verder wilt ontwikkelen.

Diploma's & certificaten

Je verlaat het praktijkonderwijs met een diploma. Ook kun je op onze school verschillende branchegerichte certificaten behalen. Een branchecertificaat is een landelijk erkend bewijs van de kennis en vaardigheden die jij hebt geleerd in de specifieke branche en die je later kunt laten zien aan een toekomstig werkgever.

Op Vlierstraat PrO kun je één of meerdere branchecertificaten halen. Voor welke certificaten ga jij?


Schakelklas praktijkonderwijs/vmbo-basis

Onze school heeft een schakelklas voor leerlingen die binnen het praktijkonderwijs wat meer theorie aankunnen of vmbo-basis leerlingen die zich beter ontwikkelen op een kleine locatie. In de schakelklas krijg je les uit vmbo-basis boeken en volg je een aantal praktijklessen van het praktijkonderwijs. Je wordt hierbij begeleid door een kleine groep leerkrachten. In maximaal 2 jaar tijd kijken we of je een overstap naar het reguliere vmbo kunt maken.
De toelatingscommissie van onze school beslist welke leerlingen in de schakelklas geplaatst kunnen worden. Je kunt je niet voor deze klas aanmelden. Jouw basisschool geeft je het advies praktijkonderwijs óf vmbo-basis.

Samenwerking met Kentalis Maatman College

Zit je nu op het Kentalis Maatman College, ben je een leerling met TOS (cluster 2) én heb je een indicatie voor praktijkonderwijs? Dan kun je nu ook op onze school terecht. Wij werken namelijk nauw samen met het Kentalis Maatman College en bieden nu een nieuwe tussenvorm tussen regulier en speciaal onderwijs, het medium arrangement genoemd. Dit medium arrangement is uniek voor Enschede en omgeving.

Maak kennis met Charlie

Vlierstraat PrO heeft een heel bijzondere schoolhond: Charlie. Charlie is een Barbet (Franse waterhond) en is opgeleid tot een zogenaamde 'autismebegeleidingshond'. Charlie is de hond van meneer Chris Voorpostel, leerkracht op het praktijkonderwijs. Meneer Voorpostel volgt alle opleidingen en trainingen met Charlie en zorgt ook buiten schooltijd voor Charlie. Je kunt kennis maken met Charlie als je je met lezen bijvoorbeeld moeilijk kunt concentreren of als je bang bent voor honden. Ook helpt Charlie leerlingen om rustig te worden als er ruzie is geweest. Bekijk hiernaast de video die RTV Oost op onze school heeft gemaakt.

Extra ondersteuning

Gelukkig gaat het met de meeste kinderen goed op school. Maar wat als je – om welke reden dan ook – meer hulp nodig hebt? Op het Bonhoeffer College besteden we ruim aandacht aan ondersteuning en begeleiding. Zodat jij de aandacht krijgt die je nodig hebt. In de begeleiding spelen jouw mentor en de ondersteuningscoördinator een belangrijke rol. Voor meer specifieke ondersteuning kun je terecht bij diverse specialisten, zoals bijvoorbeeld een dyslexie-coördinator, een orthopedagoog of de specialisten van ons Expertisecentrum of jeugdhulpaanbieder Intermetzo. Meer informatie vind je in onze schoolgids.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bc-enschede.nl, download onze schoolgids of kom naar de open dagen!