Op de Wethouder Beversstraat...

... zijn wij er voor je en helpen wij je groeien. Wij geloven dat jij het best leert in een omgeving met veel persoonlijk contact, want je ontwikkelt je het beste als je je veilig en gezien voelt. Op deze manier ontdek jij jouw talenten! Je weet pas echt wat bij je past als je het hebt geprobeerd. Daarom mag je bij ons eerst ‘proeven’ van alle praktijkvakken, voordat je een profiel gaat kiezen. En wij helpen jou daarbij, zodat je leert om zelfstandig, bewuste keuzes te maken.

Op de Wethouder Beversstraat kun je terecht voor vmbo-b, vmbo-k en vmbo-kt.

Bekijk hier onze online informatieavond terug

Maak kennis met de Wethouder Beversstraat!

Hoe is het nu écht op onze school? Bekijk hiernaast de aftermovie van onze online open dag in 2021 en leer meer over onze lessen, vakken en profielen.

Eerst proeven, dan kiezen

Weet jij al wat voor werk je later wilt doen? Voor veel kinderen is dit een lastige keuze, zeker omdat er zoveel te kiezen is. Bij ons hoef je daarom nog niet direct in de brugklas een profiel te kiezen. In klas 1 en 2 krijg je ongeveer 15 uur praktijklessen per week, zodat je eerst kunt ‘proeven’ van alle vakken om te kijken wat je leuk vindt en wat bij jou past. Je leert bijvoorbeeld houtbewerken bij Natuur en techniek en koken bij Natuur en gezondheid. Pas aan het eind van klas 2 kies je één van de onderstaande profielen:

  • Produceren, Installeren & Energie
  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Mobiliteit & Transport
  • Media, Vormgeving en ICT
  • Economie & Ondernemen
  • Zorg & Welzijn
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie

Onze school

Op de Wethouder Beversstraat kun je terecht voor vmbo-basis en vmbo-kader. Onze school telt ongeveer 630 leerlingen. Je volgt hier de basis of kader beroepsgerichte leerweg van klas 1 t/m 4. Heb je een vmbo-kt of vmbo-bk advies van jouw basisschool? Dan kun je terecht in onze vmbo-kt of vmbo-bk brugklas. Aan het eind van klas 1 gaan we samen kijken of je in leerjaar 2 start op vmbo-kader of op mavo-niveau (vmbo-t).

Doen!

Is het niets voor jou om de hele dag op een stoel te zitten? Vind je het veel leuker om dingen te doen? Dan is het vmbo basis en kader echt iets voor jou. Bij ons leer je geen vak of beroep, maar de kennis en basisvaardigheden die nodig zijn op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Je wordt uitgedaagd met praktische opdrachten. Deze voer je uit in bijvoorbeeld een technieklokaal, verzorgingslokaal of computerlokaal. Maar ook in een theorielokaal in de vorm van een doe-opdracht of een opdracht met behulp van een Chromebook. Soms werk je ook buiten het leslokaal of zelfs buiten de school aan opdrachten.


Sportklas: Wist je dat wij in het eerste leerjaar een sportklas hebben? Je kunt je hier voor opgeven bij je nieuwe mentor en op deze manier maak je kennis met verschillende sportactiviteiten.


Brugklas vmbo-kt

Heb je een vmbo-kt advies? Dan kun je bij ons terecht in een speciale vmbo-kt brugklas. Vmbo-kt staat voor vmbo-kaderberoepsgerichte /theoretische leerweg.

Als je bij ons op school vmbo-kt doet, dan volg je reguliere KT lessen op vmbo-t niveau (mavo). Daarnaast krijg je 2 lesuren per week profiel/praktijkvakken, zoals zorg en welzijn, koken of techniek. Onze brugklas vmbo-kt is dus een theoretische opleiding met extra praktijk. Kun je het vmbo-kt (mavo) niveau wel aan, maar vind je het ook leuk om praktisch bezig te zijn? Dan zit je in onze vmbo-kt brugklas helemaal op je plek. Na 1 jaar kijken we samen of de praktijkrichting écht iets is voor jou, of dat je toch liever de theorierichting op gaat.

Produceren, Installeren & Energie

Ben je geïnteresseerd in techniek en ICT? Houd je van afwisseling? Vind je het leuk om met je handen te werken? Kies dan voor het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE).

Bij PIE leer je aan de hand van tekeningen hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten ga je ook zelf maken: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Denk bijvoorbeeld aan een elektriciteitsnetwerk, waterleiding, badkamer of een vuurkorf uit metaal. In onze moderne praktijkhal vind je alle PIE-technieken: van een eenvoudige meterkast tot ingewikkelde, uitdagende domotica besturingen en van draai- en freesmachines tot computergestuurde machines.Bouwen, Wonen & Interieur

Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) is een veelzijdige bedrijfstak. Waar anders kun je zo gevarieerd de richting kiezen waarin je gaat werken. Infra (wegen en landschappen), metselen, meubelmaken, bouwen van winkelinterieurs of mooie stands op een beurs, schilderen of afwerken, timmeren, houtbewerking met machines of in de creatieve hoek met interieuradvies, ontwerpen of signing (belettering) zijn enkele voorbeelden.


Mobiliteit & Transport

Heb je iets met motoren en auto’s? Wil je later automonteur, vrachtwagenchauffeur of autoverkoper worden? Of lijkt het je leuk om bij een transportbedrijf te werken? Dan past Mobiliteit & Transport bij jou!

Naast basisvaardigheden leer je bij M&T de basiskennis van benzine- en dieselmotoren, reparaties, montage en het uitvoeren van controles. Je gaat sleutelen aan auto’s en scooters, fietsen repareren, oliepeil meten, banden op spanning brengen en auto’s poetsen. Ook ga je aan de slag met een laad- en losplan voor een vrachtwagen en maak je bijvoorbeeld een routeplanning.


Media, Vormgeving en ICT

Heb jij veel ideeën, ben je creatief en (een beetje) technisch? Wil je graag logo’s, posters of flyers kunnen ontwerpen, maken of illustreren? Of websites bouwen en foto’s bewerken? Vind jij het leuk om te fotograferen, logo’s te ontwerpen en video’s te monteren? Kies dan voor Media, Vormgeving en ICT (MVI)!

Bij MVI maak je kennis met audiovisuele, interactieve en grafische vormgeving. Naast fotografie en videotechnieken leer je ontwerpen met behulp van allerlei creatieve softwareprogramma’s zoals Photoshop, Indesign en Illustrator. Je werkt veel met de computer, maar ook je eigen creativiteit is belangrijk. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan zowel het creatieve werkproces als het eindresultaat.


Economie & Ondernemen

Ben je precies? Werk je graag met cijfers en geld? Ben je creatief en servicegericht? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het maken van een keuze? Kies dan voor Economie & Ondernemen (E&O). Met dit brede profiel kun je veel kanten op en maak je kennis met zeer verschillende werkplekken.

Met E&O kun je later in een administratief beroep gaan werken, bijvoorbeeld bij een bank of in een hotel. Of gaan werken in een winkel of in de mode. Je kunt ook verkoper worden of inkoper, magazijnmedewerker, receptiemedewerker, administrateur, juridisch medewerker, etaleur… Je ziet, er is heel veel te kiezen!Zorg & Welzijn

Wil je later een beroep uitoefenen waarin je klaarstaat en zorgt voor een ander? Kun je goed met mensen opschieten? Vind je het fijn om iets te betekenen voor een ander? Wil je mensen verzorgen en begeleiden? Dan is Zorg & Welzijn (Z&W) het perfecte profiel voor jou.

Bij Zorg & Welzijn werk je voor en met mensen. Je ontwikkelt allerlei vaardigheden om na twee jaar goed te kunnen kiezen welk beroep jou het meest past. Zo leer je veel over EHBO, haar-, hand- en gezichtsverzorging, het verzorgen van baby en peuter, het activeren van ouderen, koken, het organiseren van sportevenementen, gastvrouw- en gastheerschap en nog veel meer.


Horeca, Bakkerij & Recreatie

Houd je van koken en vind je het leuk om gasten te ontvangen? Ben je servicegericht en doe je er alles aan om jouw gasten een leuke avond te bezorgen? Dan is Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) iets voor jou! Je leert voor gasten te koken, maaltijden te serveren en hoe je brood en taarten bakt. Op het gebied van recreatie leer je activiteiten te organiseren voor bijvoorbeeld vakantiegangers.

Op school hebben wij een eigen restaurant waar we op 2 avonden per week gasten ontvangen. Dit kunnen bijvoorbeeld ouders of opa’s en oma’s van leerlingen zijn, maar ook andere mensen uit de omgeving komen graag bij ons eten. Voor de gasten bereid je samen met jouw klasgenoten een 3-gangen menu of je staat in het restaurant om de gasten te ontvangen en te bedienen.

Nieuw: Technolab

Splinternieuw op onze school is het Technolab van Sterk Techniek Onderwijs. Het Technolab biedt oneindig veel mogelijkheden. Ben je creatief, houd je van oplossingen bedenken en dingen ontdekken en uitproberen? Met de moderne apparatuur en technologie in het Technolab hoef je echt niet handig te zijn om je creatieve ideeën tot leven te brengen. Denk aan 3D-printing, programmeren, je eigen fotoshoot maken of door een VR-bril kijken. In het Technolab kun je van alles beleven, doen en ontdekken. Je werkt samen, maakt je eigen ontwerpen en realiseert het onder deskundige begeleiding. Check wat je leuk vindt en ga op onderzoek uit!

Extra ondersteuning

Gelukkig gaat het met de meeste kinderen goed op school. Maar wat als je – om welke reden dan ook – meer hulp nodig hebt? Op het Bonhoeffer College besteden we ruim aandacht aan ondersteuning en begeleiding. Zodat jij de aandacht krijgt die je nodig hebt. In de begeleiding speelt jouw mentor een belangrijke rol. Voor meer specifieke ondersteuning kun je terecht bij diverse specialisten, zoals bijvoorbeeld een dyslexie-coördinator, een orthopedagoog of de specialisten van het Expertisecentrum. Meer informatie vind je in onze schoolgids. Je kunt ook altijd een afspraak maken met onze ondersteuningscoördinator om te kijken welke hulp je precies nodig hebt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bc-enschede.nl of download onze schoolgids.