Praktijkonderwijs

Het praktijkonderwijs bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Je krijgt in kleine groepen les in theorie- en praktijkvakken en loopt stage bij bedrijven. Je mag tot je 18e jaar op het praktijkonderwijs blijven. Op het Bonhoeffer College kun je praktijkonderwijs volgen op de locatie Vlierstraat PrO.

Werkend leren

In het praktijkonderwijs leer je door te doen. Zo word je goed voorbereid op het uitoefenen van een beroep. In het begin krijg je 50% theorie en 50% praktische vakken. In de eindfase van je opleiding is de verdeling 80% praktische vakken en 20% theorie en werk je toe naar een plaatsingsstage.

Onderwijs op maat

Elke leerling is anders en heeft een eigen talent. Daarom krijg je in het praktijkonderwijs een eigen lespakket, dat helemaal is afgestemd op jou. Zodat jij jezelf straks prima kunt redden in de samenleving na het verlaten van school. Het uiteindelijke einddoel van het praktijkonderwijs is om jou een plek op arbeidsmarkt te geven. 

4 sectoren

In de praktijklessen werken we in 4 sectoren en bereiden we je voor op de arbeidsmarkt:
- Techniek
- Economie
- Zorg, Welzijn & Horeca
- Groen & Infra

Binnen elke sector kun je een extra cursus volgen om zo een branchegericht certificaat te halen. Daarnaast krijg je les in theoretische vakken en sociale vaardigheden.

Stage

Het praktijkonderwijs regelt een stageplaats voor jou. Rond je 15e jaar begin je met een oriënterende stage voor een goede werkhouding. Daarna ga je op vervolg of reguliere stage om werkervaring op te doen. Een stageperiode duurt gemiddeld een half jaar en kan variëren van een ½ dag tot 4 dagen in de week, afhankelijk van jouw leeftijd en mogelijkheden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op bc-enschede.nl of download onze schoolgids.